Popis
89% vepřové maso, 10% hovězí maso, sůl, česnek, směs koření
Maso na klobásy se krájí a mele dle potřeby. Přidáváme sůl, česnek a koření. Promícháme a poté plníme do střev. Střeva jsou vepřová přírodní.
Udíme na bukovém dřevě cca 6hodin.
Uzené maso
Naše uzené výrobky jsou vyráběny dle starých receptur.
Maso se vždy nakládá do česneku a do láku (klasická kuchyňská sůl, voda). Maso je naložené cca 3týdny. Poté je vytáhnuto a udí se cca 15H teplým kouřem. (udíme na bukovém dřevě)
CO JE UZENÍ??
Uzení masa je po staletí používaný proces na uskladnění masa na delší dobu.
Jde o to dostat z masa v relativně krátkém čase požadovanou část vody.
Kvalitně vyuzené maso ztratí při uzení cca 40% vody. Proto vydrží o mnohem více než průmyslově vyráběná masa.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.